Om Certatio

Certatio: latinskt ord som kan översättas som argumentation, diskussion, dispyt, tävling, rivalitet. 

JAG
Man, vare sig lastgammal eller purung, för närvarande boende på svensk mark. Det finns barn med i bilden, eller möjligtvis arga dvärgar med psykologiska problem; ibland är det svårt att avgöra. Förhållandevis bildad för att vara white trash, och skäms inte för någondera etiketten.

GILLAR
Min familj. Rock ‘n’ roll. Svart kaffe, gärna kannvis. Kramar. Vänner man kan vara tyst med utan att det blir obekvämt. Att märka ord. Doften av havet. Böcker. En bra pale ale. De första sensommardagarna med antydan av höstkyla i luften. Dåliga skräckfilmer. Icke-humor. Bekräftelse. Brieost och rödvin. Skriva.

OGILLAR
Rasism. Religion. Väckarklockor. Slask. Radikalfeminism. Dansband. Februari. Homofobi. Folk som anser att ”jag tycker” är ett bra debattargument. Könsrollskonservatism. Dåliga textare på film och TV. Att förlora.

INTEGRITET
Självfallet anser jag att man skall kunna stå för de värderingar man kommunicerar, och att detta i princip innebär tillägget ”…med namn”. Under mina utflykter som turist på Internet har jag dock hört reseledare varna för ljusskygga element, som tydligen utnyttjar den typen av rättframhet från sina meningsmotståndare på otrevliga sätt. Därför tänker jag ta det säkra före det osäkra och spela rollen som mystisk främling, något ni helt sonika får lov att acceptera.

CODE OF CONDUCT
Jag vill gärna hålla högt i tak för de diskussioner som kan tänkas uppstå i kommentarstrådarna, då alternativa världsbilder är en förutsättning för framsteg. Samtidigt är det kanske en träffande lustighet att rättstavningsprogrammet när jag skriver detta vill rätta ordet ”kommentarstrådarna” med ”kompanistryk”… Alltså: Försök vara snälla mot varandra, håll er till sakargument (typ så här) och undvik personangrepp. På det viset slipper vi bli osams om var gränsen för moderering går.

ÖVRIGT AV VIKT
Jag höll nästan på att glömma det viktigaste av allt: Svaret är 42!

1 kommentar Add your own

Säg något! Medhåll eller mothugg spelar ingen roll, så länge det finns en tanke bakom det du säger. Kom ihåg att du själv bär allt eventuellt juridiskt ansvar för dina kommentarer.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


%d bloggare gillar detta: