Desert Stream uppvisar kristlig medmänsklighet

augusti 8, 2012 at 10:27 2 kommentarer

Får via ett mailutskick från All Out nys om organisationen Desert Stream, vars hemsida onekligen borgar för ett stycke intressant läsning. Det är måhända inte riktigt Westboro Baptist Church-klass på DS homohat, men den påstått kristliga omtanken om sina medmänniskor lyser med sin frånvaro.

Gay JesusHomosexuella beskrivs som ”sexuellt trasiga”, och det förklaras att homosexualitet är inducerat av ”den onde” i syfte att förstöra liv.  Självklart är det den kristna guden som skall ”laga” dessa defekta individer och ställa allt till rätta.

Kärlek är något som enligt Gud bara bör delas mellan en man och en kvinna, eftersom kärlek mellan andra konstellationer tydligen är av ondo. Detta kan möjligen ses som tragikomiskt i en värld som just av religiösa företrädare ofta porträtteras som i behov av mer mänsklig värme, inte mindre…

På DS hemsida kan man läsa triumfatoriska kommentarer kring hur många gånger olika lagstiftande instanser i USA har nekat personer av samma kön möjligheten att få manifestera sin kärlek inför Gud. Samma Gud, kan man förmoda, som även DS-folket vänder sig till. Lite lustigt det där, kan tyckas, att andras kärlekspreferenser är viktigare för Guds företrädare än huruvida de delar samma tro eller inte.

Fotnot: Jag tycker förvisso att de juridiska implikationerna av äktenskap skall tas bort helt från kyrklig vigsel och göras om till en sekulär företeelse, så den kyrkliga vigseln kan bli en strikt religiös rit för de som verkligen tror.

Därmed anser jag även att kyrkan faktiskt bör ha rätt att neka vem de vill att få gifta sig kyrkligt, om det nu är så att de vill framstå som mänskliga reliker från den mörka medeltiden. Det behöver dock inte betyda att jag tycker att det är charmigt, eller ens särskilt humant.

Man kan även läsa om rörelsens program Living Waters, ett ”Kristus-centrerat” program för att laga även våra djupaste sår av skam och trasighet, däribland då t.ex. homosexualitet. Eller, för att använda DS egna originalord, ”gender brokenness”. Charmigt, eller hur, det där med att utmåla andra människor som defekta grundat på ideologi? Det brukar ju alltid sluta lyckligt, menar jag…

Det mest skrämmande på sidan är dock vittnesmålen från sådana som anser sig ”hjälpta” av DS. Här läser vi bland annat om Andrew, vars (enligt honom) känslomässigt distanserade mor bankade in i honom att hans homosexualitet var fel, och att han behövde Kristus för att bli en bra människa igen. Idag lever Andrew lyckligt som kristen, medveten om att hans tidigare livsstil var ”perverterad” och ogudaktig.

Vi får även ta del av vad Sonja har att berätta om hur hon överkommer sin ångest över att i barndomen ha utsatts för övergrepp, genom att ”hjälpa” homosexuella att tvätta bort skammen över att vara det de är. Hela hennes historia är för övrigt ett ganska tydligt likställande av sexuella övergrepp och homosexualitet som jämförbara problem.

Även Judy redogör för sin livsresa, och om hur hon med Jesus ”hjälp” (jo, jag vet, det blir många citationstecken – men de är befogade) lyckas kväsa och trycka ner den uppenbara vetskapen om att hon är lesbisk, och leva sitt liv i förnekelse och självkonflikt. Detta skall naturligtvis ses som något positivt, för vilket DS är värda allt tack.

Jag får erkänna att jag har svårt att förstå. Låt gå för att man själv tror att man inte kommer till himlen om man lever ut sin homosexualitet; vill man leva i förnekelse är det väl en mänsklig rättighet. Jag kan dock inte få mitt huvud runt hur i princip alla religiösa instanser (som trots allt oftast utger sig för att stå för det ”goda” här i världen) så tvångsmässigt måste skam- och skuldbelägga de som inte delar deras syn på saken. Varför måste folk omvändas, räddas och botas *harkel* från något som inte skadar någon annan? Vari ligger medmänskligheten i det?

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: jag har ingen beef med personlig tro, men när folk bestämmer sig för att slå sina troende huvuden ihop och grunda en religion, att skriva ner livsregler för oss andra att rätta oss efter, det är då det barkar åt helvete…

Entry filed under: Hat & Fördomar, Vetenskap & Vidskepelse. Tags: , , , .

The 50/50 Blues Feministikon v2.0

2 kommentarer

 • 1. Peeter  |  augusti 27, 2012 kl. 02:28

  Bra skrivet!

  Kom precis tillbaka från en resa in i DS hemsida, som skrämde mig rejält.

  Håller med dig fullständigt om sekulariseringen av äktenskapet och det du skriver i sista stycket.

  • 2. certatio  |  augusti 27, 2012 kl. 12:20

   Tack och bock, Peeter! 🙂


Som Peter Steele formulerade det: "Don't mistake lack of talent for genious". Den här bloggen lämnar inga kvalitetsgarantier...

Något intressant att säga till mig personligen? Maila mig!

Logga in

Senaste inläggen

@Certatio_WP

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

Kategorier

Arkiverat

"I am always ready to learn, although I do not always like being taught."
- WINSTON CHURCHILL

"Two things are infinite: the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
- ALBERT EINSTEIN

"The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
- TERRY PRATCHETT

"However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results."
- WINSTON CHURCHILL

"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
- DOUGLAS ADAMS

"The infliction of cruelty with a good conscience is a delight to moralists - that is why they invented Hell."
- BERTRAND RUSSELL

"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life."
- WINSTON CHURCHILL

"All generalizations are false, including this one."
- MARK TWAIN

"The presence of those seeking the truth is infinitely to be preferred to the presence of those who think they've found it."
- TERRY PRATCHETT

"If you have ten thousand regulations you destroy all respect for the law."
- WINSTON CHURCHILL

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move."
- DOUGLAS ADAMS

"Everything that every individual has ever done in all of human history establishes the minimum boundary of the possible. The maximum, if any, is completely unknown."
- JOHN TOOBY

Publiksiffra

 • 87 197

%d bloggare gillar detta: