Hål i huvudet, Engelholm

januari 18, 2012 at 12:06 9 kommentarer

Jag brukar här på bloggen försöka behandla alla former av inhumant / korkat beteende. När det gäller sexism är det vanligaste ämnet förmodligen radikalfeminismens kollektiva skuldbeläggning och smutskastning av det manliga könet, men det innebär inte att jag har större tolerans för andra former av sexism.

Följaktligen måste jag bara understryka hur otroligt mycket hål i huvudet de spelinstruktioner en ungdomstränare i FBC Engelholm har använt är – eller vad sägs om följande…  mindre smakfulla *harkel* exempel:

FBC Engelholm har förvisso gått ut och dementerat att materialet var sanktionerat av klubben, utan istället en produkt av en enskild tränares dåliga omdöme. Likafullt jobbar tränaren kvar som ungdomsledare i föreningen. Skärpning, Engelholm – gör om, gör rätt!

Annonser

Entry filed under: Hat & Fördomar, Jämställdhet & Genus. Tags: , .

Bestäm er, FI – är det skillnad på våld och våld eller inte? Är inte det själva poängen med en intoleransutredare?

9 kommentarer

 • 1. Access  |  januari 18, 2012 kl. 16:02

  ”Likafullt jobbar tränaren kvar som ungdomsledare i föreningen.”

  Det måste vara tillåtet att ha ett annat omdöme och andra värderingar än vad som för stunden är politiskt korrekt. Man måste också kunna ta en tillsägelse när man gör övertramp mot informella eller formella regler och riktlinjer.

  Om man rättar sig efter tillsägelsen så finns heller ingen anledning att avgå eller får sparken, det måste vara okej att göra fel en (1) gång. Den här typen av ‘förseelser’ kan inte vara skäl för uppsägning. Bör inte vara det!

  Jag hoppas verkligen att han får jobba kvar som ungdomsledare i föreningen. Om det är första tillsägelsen så vore det skandal om han fick sluta.

 • 2. Emma  |  januari 18, 2012 kl. 21:17

  Access, det handlar inte om vad som är pk eller ”förseelser” hit och dit. Det handlar om att han 1. anser att dylikt sexistiskt dravel är bra undervisningsmaterial för 14 åriga småkillar.
  2. inte öht fattar vad han gjort för fel nu i efterhand.

  Så knappast en god manlig förebild för småkillar..

  • 3. Access  |  januari 20, 2012 kl. 12:55

   … och min kommentar handlar om att man ska få göra fel ibland, och om man åtgärdar saken så ska man inte behöva få sparken.

 • 4. certatio  |  januari 19, 2012 kl. 09:52

  @Access

  Det är klart att det är en knivig fråga. Självklart skall det vara möjligt att göra misstag utan att få sparken, och normalt hade jag precis som du förespråkat tolerans. Dock tycker jag det – likt Emma är inne på – är skillnad på ett misstag i handling, och en grundläggande värdering hos personen ifråga.

  Ett hypotetiskt exempel:

  En fritidsledare skall skoja till det lite, har otur när han tänker, och heilar. Klart olämpligt, men finns det inget i hans beteende / tillvaro som i övrigt bevisar nazistiska strömningar är det ett misstag som kan gå att förlåta efter varning + ursäkt.

  Om han däremot har satt ihop ett instruktionsmaterial för aktiviteter på fritidsgården, där han upprepat driver med och förtalar judar, homosexuella och färgade, menar jag att han har uppvisat en så påtaglig brist på de för jobbet erforderliga värderingarna att en uppsägning faktiskt kan vara befogad…

  I det aktuella fallet med Engelholms FBC, går det (enligt mig) åtminstone att ifrågasätta om tränaren verkligen har en människosyn som lämpar sig för rollen. Jag landar på ”nej”, men respekterar om du ser annorlunda på saken. 🙂

  • 5. Access  |  januari 20, 2012 kl. 13:01

   Jag anser inte att enbart människor med en i detalj politiskt korrekt människosyn ska få ha offentliga uppdrag eller arbeta med barn och ungdomar. Det vore att ha ett samhälle som gränsar till fascism. Det är ju inte så att han heilat eller hävdat att invandrande etiopier bör avrättas?

   Hans kvinnosyn är en produkt av den tid han vuxit upp i, och kanske även egna erfarenheter. Så länge han lär sig läxan att man måste formulera sig politiskt korrekt numera – och gör så i fortsättningen – så bör han få jobba kvar.

   Om man vill vara lite vidsynt så kan man ju också säga att han med sina formuleringar varit öppen för att även kvinnor har en aktiv sexualitet, egna sexuella preferenser och att det är okej att tala om. ”#prataomdet”, typ …
   😉

   • 6. certatio  |  januari 20, 2012 kl. 13:44

    Vad jobbig du är, Access…

    …när du har rätt! 🙂

    Kanske var jag lite väl i affekt när jag skrev, för det är klart att jag tycker det du skriver i din sista kommentar är vettigt. Dock står jag fast vid att jag även fortsatt ÄR väldigt skeptisk till om han är rätt man för jobbet, givet de värderingar han verkar hysa. Som förälder hade jag nog inte velat ha kvar mina grabbar under hans tränarledning.

    Sparken rakt upp och ner hade väl ändå kanske varit att ta i; det får jag lov att ge dig.

   • 7. Emma  |  januari 20, 2012 kl. 21:50

    ”Hans kvinnosyn är en produkt av den tid han vuxit upp i, och kanske även egna erfarenheter….”

    -Så för att han själv vuxit upp i en miljö med genomrutten kvinnosyn eller kanske själv utövat den bör han få fortsätta att lära ut den till nästa generation?…

    Så länge han lär sig läxan att man måste formulera sig politiskt korrekt numera – och gör så i fortsättningen – så bör han få jobba kvar.”

    …Så länge han håller masken utåt så att hans misogynitet inte blir alltför uppenbar och leder till pinsamheter i media är det helt okej menar du?

    ”Om man vill vara lite vidsynt så kan man ju också säga att han med sina formuleringar varit öppen för att även kvinnor har en aktiv sexualitet, egna sexuella preferenser och att det är okej att tala om. ”#prataomdet”, typ …”

    Ja, eller hur va? Snarare så att att själva hans formuleringar visar på exakt hur okunnig han själv är på just den biten, som en fd. juniortränare jag känner uttryckte sig appropå hans formuleringar..
    Blir ju lite svårt att lära ut saker till smågrabbar han mentalt inte gått om själv..

 • 8. Access  |  januari 20, 2012 kl. 13:48

  Som förälder skulle jag vara mer mån om att min unge hade en bra tränare som kan sin sak och som ungarna tycker om, än att han i alla sammanhang är politiskt korrekt.

  • 9. Emma  |  januari 20, 2012 kl. 21:52

   Så om tränaren vidarebefodrar en genomrutten mans eller kvinnosyn till dina ungar spelar noll och intet roll då menar du?


Som Peter Steele formulerade det: "Don't mistake lack of talent for genious". Den här bloggen lämnar inga kvalitetsgarantier...

Något intressant att säga till mig personligen? Maila mig!

Logga in

Senaste inläggen

@Certatio_WP

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

Kategorier

Arkiverat

"I am always ready to learn, although I do not always like being taught."
- WINSTON CHURCHILL

"Two things are infinite: the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
- ALBERT EINSTEIN

"The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
- TERRY PRATCHETT

"However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results."
- WINSTON CHURCHILL

"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
- DOUGLAS ADAMS

"The infliction of cruelty with a good conscience is a delight to moralists - that is why they invented Hell."
- BERTRAND RUSSELL

"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life."
- WINSTON CHURCHILL

"All generalizations are false, including this one."
- MARK TWAIN

"The presence of those seeking the truth is infinitely to be preferred to the presence of those who think they've found it."
- TERRY PRATCHETT

"If you have ten thousand regulations you destroy all respect for the law."
- WINSTON CHURCHILL

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move."
- DOUGLAS ADAMS

"Everything that every individual has ever done in all of human history establishes the minimum boundary of the possible. The maximum, if any, is completely unknown."
- JOHN TOOBY

Publiksiffra

 • 85,839

%d bloggare gillar detta: